top of page
yrittäjät.jpg
Hapankorppupussit kangas.jpg

Kankaan Hapankorput on yläneläinen perheyritys, joka valmistaa perinteitä kunnioittaen käsityönä rukiisia hapankorppuja. Korput leivotaan juureen ilman hiivaa tai lisäaineita ja paistetaan puilla lämpiävässä kiviarina -leivinuunissa. Hapankorppujen raaka-aine, laadukas ruis on peräisin tilan omilta pelloilta, joita viljelee Pettisen perhe. Kankaan hapankorppujen koukuttavuuden salaisuus piilee aidon suomalaisen ruisleivän juurevassa maussa , jolle kiviarina- leivinuuni antaa omaleimaisen loppusilauksen.

”Hapankorppujen valmistus alkoi vuonna 1991 vahingosta. Ruisleipä jäi pistelemättä ja paistossa siitä tuli ”lokokuorinen” eli ”leipuri meni kuoren alle”. 

 

Perheeni mielestä kuoresta tuli erittäin makoisaa ja niin rohkenin laittaa sitä vähitellen myyntiin. Taikinan juuren historia häviää viime vuosisadan alkuun, synnyinmaakuntani Etelä-Pohjanmaan historiaan.”

 

- Esa Kangas, alkuperäinen yrittäjä

”Vuonna 2015 isäni, Esa oli jo lopettelemassa yritystoimintaa ja siirtymässä pikkuhiljaa eläkkeelle, kun sain mieheni kanssa ajatuksen jatkaa Kankaan Hapankorppujen tarinaa. Päätös yrityksen jatkamisesta syntyi siellä, missä niin monet suomalaiset menestystarinat ovat saaneet alkunsa – saunassa.

 

Meillä molemmilla oli vielä tässä vaiheessa opinnot kesken, joten kesäkuussa 2016, kun valmistuimme, Kankaan Hapankorput Oy sai alkunsa. Nykyisin pyöritämme yritystä mieheni, Ville Arposen kanssa. Helmikuusta 2018 alkaen kaulimen varteen tarttui myös äitini Sirpa. Isäni aloitti hyvin ansaitun eläkkeensä vuoden 2020 alusta.”

 

- Eeva Arponen (os. Kangas), yrityksen toimitusjohtaja

bottom of page